| PŠTROSÍ JÁTRA NA ROŠTU |

4 porce | 15 min | 10 min příprava

480 g Pštrosích jater

½ dcl slunečnicového oleje

20 g pštrosího sádla

140 g uzené slaniny

8 ks žampiónů

40 g cibule

10g česneku

r1 dc červeného vína

40 g másla

1 snítka tymiánu

Pštrosí játra nakrájejte na cca 1cm hrubé plátky, osolte, promastěte olejem. Připravené maso vložte na rozpálenou pánev s rozpuštěným pštrosím sádlem nakrájeným na malé kostičky (po vypečení pštrosího tuku zůstanou na pánvi malé škvarky. Játra opečte na barvu z obou stran, přidejte cibuli nakrájenou na půl měsíčky, česnek a slaninu na plátky a na křížky nařezané hlavičky žampionu. Vše dokonale opečte, zastříkněte vínem, přidejte kostičku másla a tymián, lžíci přelívejte játra pro dokončení a rovnou servírujte. Celý proces opékání jater a dokončení by nemělo trvat déle než 5 minuty. Nezapomeňte že i na talíři se játra dohotovují, tak že neotálejte s jezením. Dobrou chuť!!!